2015. július 7., kedd

Jelenleg mintegy 9 millió szíriai menekült hagyta el otthonát és mind Európa felé tart

Jelenleg mintegy 9 millió szíriai menekült hagyta el otthonát és mind Európa felé tart és a becslések szerint 5000 fővel egészülnek ki nap mint nap. Több mint 5 millió szíriai lakik a szomszédos országokban, elsősorban Jordan (800.000), Libanon (1,8 millió) és Törökország (1,8 millió). Európa eddig bírta zárva tartani kapuit a menekültek előtt jelenleg az elkeseredett bevándorlók napi 200 -800 fő próbálkozik átjutni valamelyik európai határszakaszon.




 A válság nem mérséklődik sajnos, és ha hozzáadjuk a 2 millió menekült irakit akkor valóban van mitől tartanunk. Egyértelmű, hogy sokan a menekültek közül  valószínűleg többé már nem fog hazatérni hazájába.

Azt azonban közölte Törökország hogy fenntartja a nyitott határok politikáját, és ezáltal 220.000 bevándorlót nem tartanak táborokban ami arra enged következtetni újabb hullámokban érkeznek rövidesen Európába. Akik viszont táborokban kaptak elhelyezést azoknak a száma is már meghaladja a 160.000 főt és rövidesen nem tudják tovább biztosítani a szükségleteiket, így egy ideiglenes dokumentummal ( engedéllyel ) tovább engedik őket is. 


forrás: Omer Karaspan Turkey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése