2015. július 21., kedd

A menekültáradat egy hosszú folyamat következménye.

Azon időszakot éljük amikor egyre feszültebb társadalmi és gazdasági elnyomottságot érzékelhetünk magunkon és környezetünkön. Nem beszélve az időjárás okozta hirtelen változásokról amelyet jómagam is megtapasztalhattam a közvetlen közelemben 1 éven belül két esemény vonatkozásában. 

Amit ma látunk csak a hazánknál maradva, már szembetűnő változásokat tapasztalhatunk, amelyekben  részint vagy közvetlenül is érintenek bennünket. A téves médiahullámokat tanulmányozva sokakban felmerül a bevándorlási lavina amely egy szempillantás alatt felforgatta több generáció társadalmi és lelki világát. Nem minden az aminek látjuk, amilyennek a híreken keresztül próbálják elhitetni velünk, kihasználva a keresztény és humánus hozzáállásunkat. Az elhitetés korszakának minden formájával fogunk szembesülni és ez még csak a kezdet!




Bevándorlási dilemma:
Egy jó példa ha elvetünk valamit és a termésre várunk sokszor vagy nagyon sokat kapunk, vagy előfordulhat kapunk a termésből de annak a keserű valóságát mérgét nyeljük és nincs ez másként amit látunk a szemünk előtt az nem más mint a földünkön élő emberiség megnyomorításának,kifosztásának, végterméke azon hatalomvágyból és világuralmi csoport által ültetett fájának lehetünk tanúi  napjainkban, akik évszázadok legnagyobb gyarmatosításainál is jelen voltak, akik elvettek de vissza nem adtak csak nyomort és megaláztatást, akik a saját országukat gyarapítva éltek a - tudásukkal és ezt nagyon fontos megjegyezni - visszaéltek vallási köntösbe bújva vérrel térítettek, cserébe népeket nyomorba döntöttek generációkon át... Most ezen embereket - migránsokat - használják fel a hatalmi vágy főszereplői még nagyobb károkat okozva még több ember életet nyomorítva ezzel immár több kontinensen keresztül. 

Nem a tudatlan bevándorlókkal van a baj, hanem akik őket felbujtották, hogy milyen nagy gazdagságot és szabadságot kapnak ha bejönnek Európai "gazdáikhoz" és közben amit tapasztalnak az ő szemszögükből maga a bebörtönzött állapot, hiszen nincsenek ilyen életkörülményekhez tudatosítva, nevelve lelkileg, és jellemileg amelyet az egyes bevándorlók népe hordoz. Sivatagban, dzsungelben falvakban folyópartokon, szavannák sűrűjében élni és egy európai település tipus bármelyikén is megélni szabadon gazdagon az ő nézőpontjukhoz viszonyítva teljességgel lehetetlen. 
Nekik természetes a mások tulajdonában való károkozás lopás, erőszakos viselkedés, mert nem lettek ezen nemzetek időben a kellő időben tanítva nevelve a jó tettek fontosságának átadására generációkról generációkra. 

Nem beszélve kulturális és vallási nézetkülönbségekről, amikor az afrikai országokban a mai napig tartanak rituális emberáldozatokat, ahol az emberi élet értelmének és minőségének a felfogásbeli különbségét vesszük figyelembe sem egyeztethető össze az európai civilizáltan berendezkedett társadalmi életével. A betegségekről külön bejegyzés fog részleteibe bocsátkozni, csak egy dolgot megemlítek, olyan országok lakói jönnek európába akik alapból minimum 7-esetenként 9-10 féle betegséget hordoznak ránk nézve. Ami ugye nem az ő bűnük ezekhez immunizálódtak....




Egy bevándorló az egyik szerbiai rendőrségen az vallotta, hogy a hazájában egy lehetőséget kínáltak neki angolul beszélő jól szituált emberek magukat humanitárius segélyszervezetnek nevezték, hogy támogatják ha európába költözik ott majd befogadják és munkát megélhetést biztosíthat magának és családjának. A következő héten némi pénzt is adva neki már hajóra is szállhatott, neki nagyon furcsa volt minden, de amikor ideért azt vette észre hogy nem várják őt tárt karokkal nyilatkozta az őrs ügyeletes tisztjének megannyi társának álláspontját tolmácsolva is. 

Ettől érezzük ezt a káoszt ami kezdetét vette, és ez az az igenis szerfelett globális probléma amit az emberi önző és pénzsóvár viselkedés folyamatosan gerjesztett ismétlem évszázadok során, hiszen minden korábbi korszakunkban megtalálhatjuk kisebb nagyobb foltokban ezt a jelenséget, lásd a gyarmati időszakokat, vagy a keresztes háborúkat, de ha még korábbra megyünk vissza a rabszolga tartó társadalmakat. De a napjainkban azért is érezzük ezt még megterhelőbbnek mert a tudatosan magasabb életszemléletet képviselő és valló emberek és a mély szegény mindenétől megfosztott nemzetek, embertömegek, egyre csak távolodtak egymástól mind tudati, lelki, és gazdasági értelemben. 



Egy példát említve erre ha a gyermekeid közül az egyiküket nem járatnád iskolába, már a közösséghez való viszonyából észre vennéd hogy nagy hibát követtél el, ellenben a többieket akik rendszeresen megkapták a fejlődésükhöz való oktatást, nevelést. Hasonlóan foghatjuk fel az elhanyagolt kizsákmányolt országból jövő emberek antiszociális és visszamaradott viselkedését. 

A pénzt nem eszköznek nézzük hanem alapvető életfeltételnek ez viszont a túlcivilizált és pénz orientált nyugati országok nagyon rossz megközelítése, mert ezzel mindig a pénzt helyezik az emberek szeme elé mint nélkülözhetetlen vágyat a boldogulás felé nem törődve hogy akár lopásra csalásra, sikkasztásra korrupt világnézetre sarkallja vele az állampolgárait.  




Lassan körvonalazódni látszik amit Máté evangéliuma közöl a mai ember számára:


"Hallonotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről, meglássátok hogy meg ne rémüljetek mert mindezeknek meg kell lenniök, de még ez nem itt a vég... mert nemzet támad nemzet ellen és ország ország ellen és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé,Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete... "

megjegyés:
hogy hallonotok kell majd háborúkról és háborúk hireiről ez a híreiről szó nem más mint a világ bármely pontján kirobbanó háborúról a média tájékoztatást ad az emberiségnek manapság... tehát abban az időkben élünk amikor a hírközlési eszközökön keresztül már értesülhetünk akár aznapi hirekben háborúkról.  Nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen: felbomlanak a szövetségek úniók amelyekkel nemzeteket próbáltak egyesíteni és egymásra támadnak, háborúkkal, embargókkal, és egyéb kíméletlen eszközökkel...


Az időjárás ami aggasztó jeleket produkál és ezeknek még koránt sincs vége, ha azt hisszük hogy jobb lesz majd hiszen ez egy ciklikusság aminek egyszer vége lesz és minden magától megváltozik akkor nagyon tévedünk hiszen rengeteg olyan jel mutat az ellenkezőjére nem is beszélve hogy ha voltak is jégkorszakok, és hőhullámok, viszont voltak olyan dolgok amik csak napjainkban léteznek és ezek az emberiség által gyártott vegyi anyagok melléktermékei. 
ezt egy következő írásban fogjuk taglalni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése