2015. július 23., csütörtök

Egy Bajor molnár különös jóslata a jövőt illetően.

MATTHEUS LANG – MÜHLHIASL  Jóslata 


Mühlhiasl (Mattheus Lang Apoig, 1753-1809): Matthäus Lang volt a neve, és

erdei prófétának hívták. (Bajor erdő) Apoigban (Straubing melletti Hunderdorf) élt, apja molnár volt. Innen származhatott a Mühlhiasl név. 

Apja halála után õ lett a molnár, de nem volt jó üzletember, és hamarosan tönkrement. A malmot át kellett adni a kolostornak, amelynek dolgozott, mert sok adósságot halmozott fel. Halála előtt egy utolsó nagy háborúról beszélt, és egy hatalmas katasztrófáról jövendölt olvassuk el nagyon tanulságos sorok azokból az időkből amikor még nem volt tömegközlekedés erre utal pl. „ a vaskutya végigugat az erdőn”…



A jóslat:


, “amikor olyan idõ jön, hogy ‘letakarítják’ a földet (üres lesz a föld), és nagyon kevés ember lesz” “A háború után (II. világháború) sokan úgy gondolják, hogy végre béke lesz, de nem úgy fog történni. Mindenütt hirdetni fogják Isten igéjét, mindenütt misszionálnak, de már senki sem törõdik ezzel. Az emberek nagyon rosszak lesznek. Leginkább a katolikus hitet fogják gúnyolni, elsősorban saját hívei. A kereszteket is letépik a szent sarokból (otthonokban imasarkok).


 Végül már nem lehet a férfiakat a nőktől megkülönböztetni. Az emberek már mást sem csinálnak, mint esznek és isznak. Mindenütt építkezni fognak, mást sem csinálnak csak építenek. Öt-hatemeletes házakat.
A vaskutya végigugat (erdei vasút) az erdőn.


Nagyon sok pénzt csinálnak, papírpénzeket.
A nyarat nem lehet megkülönböztetni a téltõl. (klímaváltozás?) Az emberek repülni fognak a levegőben.

A kocsik ló nélkül mennek. (autók) A parasztok úgy fognak viselkedni, mint a városiak, a városiak pedig, mint a bolondok. Akkor nézzétek meg az erdőt.


Olyan lyukak (erdőirtás?) lesznek benne, mint a koldus kabátján, – és ekkor jön el a nagy pusztulás. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése