2015. július 2., csütörtök

Globális felmelegedés igazságai: EARTH DAY Global Warming




Az elmúlt évtizedben mindenki érezte a bőrén a klímaváltozás hatásait. Nemcsak a környezetünkre, hanem ránk is kihat. A globális felmelegedés néhány év alatt felgyorsult. A nepáli földrengésnek köszönhetően még hamarabb bekövetkezhet amitől rettegünk.
A hullámok már most is szigeteket mosnak el a Csendes - óceán déli részén. A szélsőséges időjárási jelenségek miatt a partmenti városok, és mélyebben fekvő országok rendkívüli áradásokat élnek át. Egyre intenzívebbek a szélsőséges időjárási jelenségek: a hurrikánok egyre erősebbek, gleccserek, és a sarki jégsapkák olvadnak. Hamarosan eltűnnek a Kubai strandok. Kisebb szigeteknek nyoma sincs a vízszint emelkedésnek köszönhetően. Csökken a szárazföld területe. Az emberek, és az állatok a szigetek, valamint földrészek belsejébe húzódnak. A Föld kibillent ökológiai egyensúlyából
Számos fajt a kipusztulás fenyegeti. A jegesmedvékből egyre kevesebb van. Egyre gyakrabban bizonyul kevesebbnek a búza, és kukoricahozam. Kevés növény, és állat képes talpon maradni, azután, hogy természetes élőhelye eltűnik, vagy átalakul.
Az emberek száma átlépte a 10 milliárdot. Ami nem jó nekünk. Egyre többen, és többen vagyunk, élelem és víz folyamatosan csökken. 
A kutatók, és szakemberek szerint is a szakadék szélén állunk. Ahonnan nincs visszaút. Sajtó, és a televízió nem feltétlenül a valóságot mutatja be, hiszen csak a felsőbb körökben tudják pontosan, hogy mi is történik körülöttünk. Abban a hitben tartják vissza az információkat, hogy a pánik nem vezet sehova. 


Arról mindenkinek jogában áll tudni, hogy mi a valóság. Mire számíthat az emberi faj, nem mondják el nekünk. Pedig jó lenne ha fokozatosan feltudnánk készülni a brutális változásokra. Fontos lenne tudatosítani, hogy mi vár ránk, valamint a jövő nemzedékére.  Azt tudjuk, hogy a Nepálban történ földrengés kibillentette a Földet az útjából. Még egy hasonlóan erős földrengés, kilátástalan helyzetbe hozhat minket. Elsivatagosodás csak most kezdődik igazán. Elvileg az vár a Földre, ami a Mars bolygóval történt.


 Mikor akarják elmondani, hogy mi a valóság, mi vár ránk?? Mikor már késő? Talán pont az a cél a hallgatással, hogy a túlnépesedés megálljon, ha a természet tesz róla, minél kevesebben legyünk. A nagyhatalmak vezetői tisztában vannak a helyzettel. Nem véletlenül készítenek számos atombiztos bunkereket, amiket felkészítenek a jövőbeni katasztrófákra. Ezekben a bunkerekben limitált létszámú ember fér el. Néhány ezren talán. És a többi emberrel mi lesz? A bunker sem biztos menedék, hacsak nem a hegyek magasabb pontjain hozták létre...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése