2015. július 30., csütörtök

Hihetetlen beteljesedett próféciák a történelem is igazolja a Bibliát

Beteljesedett bibliai próféciák ( Dániel 9. ) 

A Bibliában, Dániel könyvének kilencedik fejezetében, jó néhány különleges próféciát találunk, hisz ezek Jézus Krisztus mind első, mind második eljöveteléről írnak.



A fejezet azzal kezdődik, hogy Dániel buzgón imádkozik népéért, az izraelitákért, akik akkoriban (i.e. kb. 538-ban) a Perzsa Birodalomból áttelepített rabokból álltak. Gábriel arkangyal megjelenik, és azt mondja Dánielnek, hogy azért jött el hozzá, hogy „megértésre tanítsa" őt. Aztán Gábriel azt mondja Dánielnek, hogy„értse meg a kijelentést, és értse meg a látványt."


Hetven hét van kiszabva népedre és szent városodra. Akkor véget ér a hitszegés, és megszűnik a vétek, engesztelést nyer a bűn, és eljön hozzánk az örökké tartó igazság. Beteljesül a prófétai látomás, és felkenik a szentek szentjét (Jézust) (Dániel könyve 9,24).


Több Bibliai kéziratban is a shabuwa szó szerepel az eredeti szövegben a „hét" szó megfelelőjeként. A Strong görög-héber szótárban a következő meghatározást találjuk rá: „szó szerint hétszeres; annyi, mint egy hét (kifejezetten évekre vonatkozóan)." Tehát ez a 70 hét tulajdonképpen hetvenszer 7 év. Némely modern Bibliafordítás ezt a „70 hetet" kifejezetten így, egyszerűbb formában írja: 490 év. Ha elolvassuk a prófécia többi részét, és utánanézünk, hogyan teljesült be, világossá válik, hogy ebben a részben az „egy hét"-nek a „7 év" a megfelelő értelmezése.
Tudd meg tehát, és értsd meg: annak a parancsnak a kiadásától, hogy ismét felépüljön Jeruzsálem, a felkent fejedelemig (Jézusig) hét hét (49 év) és hatvankét hét (434 év) telik el, és viszontagságos időkben ismét felépülnek az utcák és a falak. Hatvankét hét múlva megölik a felkentet (Dániel könyve 9,25-26a ).
I. e. 453-ban, 85 évvel az után, hogy Dániel ezt a próféciát kapta, I. Artahsasztá Longimánusz, Perzsia királya, engedélyt adott bizalmas szolgájának, a zsidó Nehemiásnak, hogy Júdába menjen, és újra felépítse népe örökségét. Artahsasztá kinevezte Nehemiást a tartomány kormányzójának és felhatalmazta rá, hogy újra felépítse a város falait (Nehemiás 2,1-9).

 Ez volt az „a parancs, hogy ismét felépüljön Jeruzsálem". Perzsia királyai számos más olyan nyilatkozatot adtak ki arra vonatkozóan, hogy elengedik a zsidókat a rabságból, és engedik, hogy visszatérjenek Izraelbe, és újra felépítsék a templomot, ám a Jeruzsálem városának újjáépítésére vonatkozó alapnyilatkozatot I. Artahsasztá adta ki i.e. 453-ban.


A prófécia szerint a nyilatkozat kiadásától a Messiás „megöléséig" 69-szer 7 év fog eltelni. I. e. 453-tól számítva ez i.sz. 30-ra esik, pontosan arra az évre, amikor Jézus Krisztust keresztre feszítették!  Nem különös?!
Figyelemreméltó az is, hogy az évek száma két számjeggyel van megadva: 7 db „hét" (49 év), és 62 db„hét" (434 év); mert 49 évig tartott Jeruzsálem falainak újjáépítése, ill. a munka befejezése és Jézus„megölése" között 434 év telt el pontosan!

Csak azért teszem közzé mindezeket hogy hitelt érdemlő bizonyítékként fogadjuk a próféciákat ( Isten ember általi sugallatait, látomásait)  
A jelenések könyvében még sok beteljesedésre váró prófécia van amelyek a közeljövőben fognak kibontakozni, de már vannak amelyek a szemünk előtt zajlanak csak nyitott szemmel kell járnunk. a folytatásban ezekről is szót ejtünk... 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése