2015. augusztus 4., kedd

Bízhatunk e még egyáltalán valamiben a világon?




Ezekben a morálisan komoly kihívást jelentő időkben − amikor milliárdokat sikkasztanak el testületileg; amikor bizalomra érdemesített lelki vezetők hamisaknak bizonyulnak; amikor a politikában szemmel láthatóan a hazugság válik normává; amikor többnyire épp azok bántanak meg a legjobban, akikre a legjobban rá vagy utalva − bízhatsz még egyáltalán valamiben? De még mennyire! Teljesen megbízhatsz a Bibliában! Hogy miért? Vegyük sorra a bizonyítékokat...



jelenleg 3 okot vázolunk fel, a többit egy további írásban. Kövesd végig, ha kell lapozd fel a Bibliát hogy bizonyságot szerezz...



1. Vajon a bibliai jövendölések megerősítik az ihletettséget?

A Biblia így szól: „Én vagyok az Úr…, és most újakat hirdetek, mielőtt meglennének, tudatom veletek” (Ésaiás 42:8-9). „Isten vagyok…, ki megjelentem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, amik még meg nem történtek…” (Ésaiás 46:9-10).
Válasz:   Azok a bibliai jövendölések, amelyek bizonyos dolgok bekövetkeztéről előre szólnak, a beteljesedéssel párhuzamosan megerősítik az ihletettséget. Figyeljük meg a beteljesedett próféciákkal kapcsolatosan az alábbi példákat:

A. Négy világbirodalom támad: Babilon, Médo-Perzsia, Görögország és Róma (Dániel 2., 7. és 8. fejezetek).

B. Círusz lesz az a hadvezér, aki elfoglalja Babilont. (Ésaiás 45:1-3).

C. Babilont, miután lerombolják, soha többé nem fogják benépesíteni. (Ésaiás 13:19, 20; Jeremiás 51:37).

D. Egyiptom nem tesz többé szert vezető szerepre a nemzetek között (Ez 29:14,1530:12,13).

E. Az egész világot megrázó csapások és a világ végével szembeni félelmek (Lukács 21:25,26).

F. Erkölcsi romlás és a lelkiség hanyatlása az utolsó napokban. (2 Timótheus 3:1-5).

2. Remélhetjük, hogy a Bibliában található tudományos állítások helytállók?

A Bibliában ez áll: „Igéd tartalma maradandó” (Zsoltárok 119:160, prot. ford.). „…az igazságnak Lelke elvezérel majd titeket minden igazságra” (János 16:13).
Válasz:   Igen, a Biblia e tekintetben is igaz. A Szentlélek, aki a Biblia íróit vezette, mindig az igazat szólja. Íme néhány bibliai kijelentés, amit már a tudomány is megerősített: 

A. „Ő… függeszti föl a földet a semmiség fölé.” Jób 26:7. Ez a tudományos tény Jób könyvéből, a Biblia legrégibb iratából származik. 

B. „Ki ül a föld kereksége fölött…” Ésaiás 40:22. Azt, hogy a föld gömbölyű, a Biblia évszázadokkal azelőtt, hogy az ember felfedezte volna, már elmondta. 

C. „Mikor a szélnek súlyt szerzett…” Jób 28:25. Jóval azelőtt, hogy a tudósok felsimerték, isten már kijelentette, hogy a levegőnek van súlya. 

D. „…minden Őbenne (Jézusban) áll fenn” Kolossé 1:17. A „fennáll” szóval fordított kifejezés az eredeti alapján így lehetne betű szerint visszaadni: „összetart”, „összetapaszt”. Számos bibliafordításban találjuk az előbbi változatot. Ez a válasz az atomfizikusok gyötrő kérdésére az atommal kapcsolatban. Az igaz titok nem a benne rejlő, dermesztően hatalmas erőben lappang, hanem inkább abban, hogy „az atom miért nem pattan szét”. A tudomány álláspontja szerint szétpattanhatna, de mégsem pattan szét. Sok tudós töpreng azon, hogy milyen rejtélyes, számukra ismeretlen erő „tapasztja össze”. A Biblia azt mondja, hogy ez a titokzatos erő maga a Teremtő Isten.


3. A Biblia egészségügyi elvei vajon összhangban vannak a huszonegyedik századi nézetekkel?

Válasz:   A. Az emberi ürüléket be kell temetni. (5 Mózes 23:12, 13).

Az a bibliai rendelkezés Mózes korában, miszerint az emberi ürüléket be kell temetni, 3500 évvel ezelőtti, és zsidók ezreinek életét mentette meg. Még ma is hatalmas gondok keletkeznek ott, ahol a higiéniai előírásokat nem alkalmazzák megfelelően.

B. „Ne paráználkodjunk” 1 Korinthus 10:8.

A „paráznaság” szó magában foglal mindenfajta erkölcstelen szexuális viselkedésmódot. Nem lenne AIDS-járvány, ha ezt a ma is érvényes bibliai útmutatást megfogadták volna, de nem lenne az abortuszok ma tapasztalható világméretű botránya sem.

C. Ne nyúljunk az alkoholhoz! (Példabeszédek 23:29-32).

Ha ezt a hallatlanul célravezető bibliai megoldást átültetnék a gyakorlatba, gondoljuk csak végig, mi mindent jelentene:


1. Alkoholisták milliói válnának józan, tiszteletreméltó polgárokká.

2. Családok milliói egyesülhetnének újra.

3. Összetört otthonok millióiban gyógyulhatnának be a törések.

4. Sok ezer emberéletet kímélne meg, ha mindenki józanon vezetne.

5. Kormányok, üzleti vállalkozások és felsővezetők ezrei tiszta fejjel hoznának döntéseket.

6. Dollármilliárdok állnának rendelkezésre humanitárius célra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése