2016. február 4., csütörtök

A fenevad és Babilón... avagy minden meg van írva ami történik körülöttünk.



Bizonyára hallottatok már a Jelenések könyvéről amely mégha nagyon nehéz is értelmezni az igazságot közvetíti a jövő embere számára, és jelenleg az ELHITETÉS korában vagyunk, bár egyre jobban kezd körvonalazódni mindannak a történelmi hatása amely megértéséhez a jelenlegi életünkben elengedhetetlen hogy ismerjük közelebbről az írottakat... 
De ki is valójában a fenevad? és mit jelképez Babilón a Jelenések könyvében? 


Mi a „Babilon” név szó szerinti jelentése és honnan származik?

„Jertek, építsünk magunknak… tornyot, melynek teteje az eget érje… És az Úr mondta:… Nosza szálljunk alá, és zavarjuk ott össze a nyelvüket, hogy meg ne értsék egymás beszédét… Ezért nevezték annak nevét Bábelnek [zűrzavar]; mert ott zavarta össze az Úr az egész föld nyelvét” (1Móz 11:4,6,7,9).
Válasz:   A „Bábel” és „Babilon” szavak jelentése: „zűrzavar”. A Babilon elnevezés Bábel tornyának építésekor keletkezett. A tornyot az özönvíz után emelték Istennel dacoló pogány emberek, akik abban reménykedtek, hogy sikerül olyan magas tornyot építeniük, hogy semmilyen özönvíz nem lepheti el (4. vers). Az Úr azonban összezavarta a nyelvüket, az ebből fakadó zűrzavar pedig olyan hatalmas volt, hogy kénytelenek voltak felhagyni az építkezéssel. Ekkor nevezték el a tornyot „Bábel” -nak (Babilon), azaz „zűrzavar”-nak. Később, még az ószövetségi időkben, egy Babilonnak nevezett világbirodalom támadt, amely Isten népének, Izraelnek ellensége volt. A lázadást, az engedetlenséget, Isten népének üldözését, a büszkeségét és a bálványimádást testesítette meg (Jer 39:6-750:29,31-33,51:24,34,47; Dán 3. és 5. fej.). Mi több, Isten Ézsaiás könyve 14. fejezetében Babilont magának Sátánnak a jelképeként használja, mert Babilon Isten művével és népével szemben annyira ellenséges és romboló volt. Az Újszövetségben, Jelenések könyvében a „Babilon” név egy olyan vallási jellegű birodalom jelentésében kapott helyet, amely Isten lelki Izraelének − az Ő egyházának − ellensége (Jel 14:8, 16:19). 

Az alábbi videóban ha végig követed választ kapsz olyan összetett dolgokra amit eddig elhallgattak, vagy másképp tanítottak veled az iskolákban, hittanórán pl. az inkvizíciót úgy állították be mint valami keresztény becsületbeli küzdelmet, úgymint "szent háborút"...
Gondolj csak bele melyik ma is működő egyháznak van a legtekintélyesebb vagyona a földön? Mennyi ember nyomorog a felhalmozott kincsek ellenére a földön? Ha Jézus valóban a szegényekért van, akkor miért van szüksége a Vatikánnak akkora vagyonra és gazdasági politikai hatalomra mint amelyet képvisel a megalakulása óta? A te hited Istenben van, és aki hisz Istenben az őbenne talál békességre. Isten nem kérte az egyházától hogy gyilkoljon az ő nevében, és még inkább sem azt hogy a földi javaknak legyen teljesjogú uralkodója.... 





A teljes film itt tekinthető meg: 







Jel.17: 4-5 "Öltözött vala pedig az asszony bíborba és skárlátba, és megékesíttetett vala aranynyal és drágakővel és gyöngyökkel, kezében egy aranypohár vala, tele útálatosságokkal és az ő paráznaságának tisztátalanságával, 
  És az ő homlokára egy név vala írva: Titok; a nagy Babilon, a paráznáknak és a föld útálatosságainak anyja."

Hogy tudjátok kiről kikről is van szó?? 






A fenevad − amin az asszony ül − hét feje (3. vers) hét hegy (9. vers). Köztudott, hogy Róma, a pápaság székhelye hét dombra illetve hegyre épült.





„Uralkodik a föld királyain” (lásd 18. vers). Alexander Flick arról beszél, hogy a 13. században a pápa „legalábbis elméletben és tulajdon jogigénye szerint mind evilági, mind lelki kérdésekben az egész világ uralkodója volt.” 2 Ez a pont semmilyen más földi országra vagy kormányzatra nem alkalmazható. Jelenések könyve 17. fejezetében a pápaság leírása túlságosan egyértelmű ahhoz, hogy bármi helye maradhatna a kételynek.




Milyen más hatalmak lépnek még szövetségre a pápasággal, így teljesítve be a végidei eseményeket?

„És láttam a sárkány szájából és a fenevad szájából és a hamis próféta szájából három tisztátalan lelket kijönni, a békákhoz hasonlókat mert ördögi lelkek azok, akik jeleket tesznek akik elmennek a földnek és az egész világnak királyaihoz, hogy egybegyűjtsék azokat a mindenható Isten ama nagy napjának viadalára” (Jel 16:13-14).
Válasz:   Jelenések könyve 12:3-4 sárkánya valamint Jelenések könyve 13:11-14 (lásd még Jel 19:20) hamis prófétája szövetségre lép Jelenések könyve 13:1-10 fenevadjával, azaz a pápasággal.

A. Jelenések könyve 12. fejezetének sárkánya a pogány Rómán keresztül munkálkodó Sátánt jelképezi. (További részletekért lásd a 20. tanulmányt.) Ezekben az utolsó napokban ez magában foglalja majd az olyan nem keresztény vallásokat is, mint a buddhizmus, a sintoizmus, a hinduizmus, a New Age, a humanista mozgalmak stb.

B. A hamis próféta a hitehagyó protestantizmust jelképezi, amelynek középpontja Amerika, amely élére áll annak a mozgalomnak, amely felszólítja és arra fogja befolyásolni a világ lakosait, hogy imádják a fenevadat (lásd a 21. tanulmányt).

C. A fenevad a pápaság (lásd a 20. tanulmányt).

D. E három hatalom: a nem keresztény vallások és kormányzatok, a római katolicizmus és a hitehagyó protestantizmus lépnek szövetségre egymással Harmagedónnál − az Istennel, az Ő törvényével és az Ő hűséges szövetségesével szemben viselt végső háborúban. Ezt a „nagykoalíciót” nevezi Jézus Jelenések könyve 18:2-ben „a nagy Babilon”-nak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése