2015. június 27., szombat


 TUNÉZIAI MÉSZÁRLÁS     2015.06.24


Szerda délben két Kalasnyikovokkal felfegyverzett férfi hatolt be a tunéziai fővárosban lévő patinás Bardo Múzeum épületébe. Tizenkilenc embert öltek meg, mígnem a támadás után elindított kommandósakcióban végeztek velük.

Tizenkilenc ember – köztük 17 külföldi turista – és a két terrorista halálával ért véget az a támadás, amelyet szerda délben hajtottak végre iszlamista szélsőségesek Tunézia fővárosában, Tuniszban szerda délben. A parlamenttel egy épületben lévő Bardo Múzeumba dél körül hatolt be két Kalasnyikovokkal felfegyverzett, katonai öltözéket viselő férfi. Tüzet nyitottak és foglyokat is ejtettek, mígnem a kialakuló három és fél órás túszdrámában a kivezényelt kommandósok végeztek velük. Szemtanúk szeint a tunéziai terrorelhárítás hatalmas erőkkel vonult ki a helyszínre. A múzeum környékén tankok cirkáltak az utcákon és helikopterek köröztek a levegőben. Az incidensről szóló belügyminisztériumi bejelentés szerint délután fél négy előtt az összes túszt kiszabadították, a terroristák likvidálásával a kommandós akció véget ért.

Sebesültek is vannak, a Conflict News azt írja, legalább hatan, de a legnagyobb szám, ami a médiában eddig megjelent a 36 fő volt. Szemtanúk több sebesültről számoltak be, a Hotel Bellevue és a Royal Kenz Hotel vendégei szerint percekig fegyverropogást és hisztérikus sírást lehetett hallani a megtámadott hotelek strandjain. Más források szerint a Hotel Marhaba nevű szálloda is a megtámadottak között van. A Conflict News szerint az egyik szúszai hotelben gyanús csomagot találtak, amiben bomba is lehet. Az angol sajtó rengeteg szúszai hotelből kérdezett szemtanúkat, de nem teljesen tiszta, hogy pontosan hány hotelt támadtak meg a terroristák, és melyikeket. A támadás a város tengerpartján történt, és itt sorakoznak egymás mellett a nagyobb hotelek privát strandjai. Ezért lehetnek több helyi hotel vendégei is érintettek.
Az egyik hotel dolgozója látta, ahogy az egyik támadó tüzet nyit. Azt mondta, hogy egy Kalasnyikov volt a terroristánál, úgy volt öltözve, mintha maga is turista lenne.


Kapcsolódó cikkek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése